Harris´s Hawk (Parabuteo unicinctus)

14022220_10210612586092754_840204159084406027_nHarrishøgen er hverken en rigtig høg eller en rigtig musvåge, men noget der i mellem, som det latinske navn, Parabuteo fortæller.

De fleste rovfugle er solitære, men Harrishøgen derimod, kan leve i store familiegrupper på op til 20 individer. Ofte jager gruppen også sammen. Dette forgår ved at hunnerne tager plads i høje træer eller lignende. Hunnerne har den højeste rang i flokken. Hannerne derimod har den laveste rang. De løber på jorden, og forsøger at jage byttet ud af dets skjul. Når byttet kommer frem, flyver hunnen ned og afliver det. Hunnen der har højest rang spiser først.

Harris høgen er nok nær den mest udbredte og anvente fugle hos falkonerer i Europa, den er meget populær pga den er nem at arbejde med, og ikke mindst det sociale gen den fra naturen har med sig.

Harrishøgen er udbredt i Syd og Mellemamerika, hvor den foretrækker områder med meget lidt bevoksning.

Hunnen lægger 3-5 æg, som både hunnen og hannen ruger på i ca. 30 dage. Man ser også ofte at Harrishøgene får to kuld på et år. Når dette er tilfældet, hjælper hunnerne fra første kuld med at udruge det andet kuld.

Harrishøgen er en opportunist. Den er overhovedet ikke kræsen. Den tager alt fra små firben, insekter, fugle og pattedyr op til kaninstørrelsen.

Vore fugle er registreret og godkendt hos Naturstyrelsen

NS

Kontakt

Dit Navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked